Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Όνειρο ζω και μην με ξυπνάτε!!!

Εδώ και πολύ καιρό θέλω να κάνω αυτή την ανάρτηση....Γράφω γράφω και μετά τα σβήνω πάλι. Ας περιμένω λίγο ακόμα ,σκέφτομαι, μπορεί κατι να στραβώσει. Ομως θέλω να κρατηθώ και η χαρά δεν με αφήνει!!!
Είμαι ξανά ΕΓΚΥΟΣΣΣΣΣ!!!!
Διανύω την 18η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου και πλέον μπορώ να πω ότι έχω αρχίσει να το πιστεύω!!!Στην αρχή το είχα πάρει πολύ χαλαρά εως αρνητικά θα έλεγα.Πίστευα ότι πάλι θα έχει άσχημη κατάληξη .Οτι ούτε αυτό το μωρό θα μας κανει την τιμή να γίνουμε γονείς του. Δεν επέτρεπα στον εαυτό μου να το δεχτεί για να μην έχω πάλι κλάματα,  πάλι απογοητευση,πάλι μαυρίλα...Αρχικά δεν ήθελα να το ξέρει κανείς. Δεν μπορούσα να απολογούμαι πάλι σε όλους για μήνες μετά αν τύχαινε κατι . Κάποιοι άνθρωποι όταν έμαθαν για την παλίνδρομή μου, μου έδωσαν πραγματικά κουράγιο. Μου είπαν ιστορίες προσωπικές τους που μετά όχι απο μία αλλά από περισσότερες έκαναν παιδιά. Κάποιοι άλλοι όμως δεν ήξεραν που να βάλουν τελεία  και ρωτούσαν , ρωτούσαν , ρωτούσαν ....Ζητούσαν να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες και ενώ με έβλεπαν ότι το απέφευγα επέμεναν και με πίεζαν (ειναι πολύ σύνηθες εδώ που μένω) .Έτσι ενώ πήγαινα να σηκώσω λίγο κεφάλι ,ξανά παλι κάτω ,ξανά κλάματα....Ευτυχώς είχα τον άντρα μου που με στήριζε όσο κανεις και κατάφερα να το αφήσω πίσω μου .
Οσο λοιπόν ήταν κρυφό ήμουν μια χαρά. Ώσπου στην κηδεία της γιαγιας του άντρα μου και ενώ καθόμασταν όλο το σόι μαζί ,η γειτονιά φίλοι, ο κανακάρης μου πετάει το θεϊκό
"Καντε ησυχία γιατί ενοχλείτε το μωρό στην κοιλιά της μαμας μου"
ΝΤΟΙΝΓΚ!!!!!!!!!
Προσπαθήσαμε να το μαζέψουμε αλλά δεν πείσαμε και πολύ κόσμο ...Ετσι αναγκαστήκαμε να το πουμε σε όλους . Ημουν μόλις 2 μηνών!!!!!!!!Δεν είχε περάσει ουτε καν η γκαντέμικη εβδομαδα (η 9η που παλινδρόμησε το προηγούμενο ) ούτε καν η εξέταση με τον γκαντέμη γιατρό (η αυχενική διαφάνεια και ο γιατρος που μου την έκανε, μια χαρά ανθρωπος αλλά καταλαβαίνετε πως τον έχω συνδέσει στο μυαλό μου) . Ε, από τότε αρχισα να πνίγομαι, να πετάγομαι απο εφιαλτες,να το σκέφτομαι συνέχεια αρνητικά λες και είχε πάλι συμβεί το κακό και έπρεπε να απολογούμαι ξανά. Ο καιρός πέρναγε, η αναμονή στον γιατρό βασανιστική .Πιο ομιλητικό τον άντρα μου δεν τον έχω δει ποτέ για να μπορεσει να με κανει να αποβάλλω το άγχος μου.Μωρό μου!!!

Στην αυχενική διαφάνεια κόντευα να τρελαθώ από την αγωνία μου. Ηθελα να φύγω από το συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο. Άγχωσα ακομα και τον γιατρό πριν προλάβει να ξεκινήσει και μόλις με διαβεβαίωσε ότι όλα είναι εντάξει και έχω ένα υγιες μωρό το ματια μου δεν σταματούσαν να τρέχουν.
Κατά πάσα πιθανότητα έχω μια μπουμπού στην κοιλίτσα μου. Οχι πως με νοιάζει απλά για να την φαντάζομαι. Αν δεν μου το έλεγε ο γιατρός στην αυχενική ούτε που θα τον ρώταγα. Μου έφτανε που άκουγα πως ήταν καλά...
Τις τελευταίες μέρες , λοιπόν , έχω ανέβει σε ένα ροζ συννεφάκι ( ή γαλάζιο δεν έχω πρόβλημα )και ταξιδεύω ολοταχώς για τις 40 εβδομάδες!!!Φοβάμαι πολύ να είμαι τόσο αισιόδοξη , αλλά ΕΙΜΑΙ!!
Πλέον οι εμετοί για μενα είναι κατι ευχάριστο και δεν δυσανασχετώ (ενταξει γκρινιάζω κατι φορές...) Ειναι για να μου θυμίζουν ότι κολυμπάει ακομα. Και όταν σταματούν για μέρες και αρχίζω να αγχώνομαι και να με παιρνει από κατω,τσουπ! Ερχεται ένας και αναπτερρώνεται το ηθικό μου!! Σαν να μου λέει "εδώ είμαι μαμά"!!!
Έτσι ,το ουίσκυ έχει σλόγκαν "keep walking"  και εμείς "keep swimming"
Είμαι πολύ ευτυχισμένη και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας!!!Πολλές από εσάς δεν σας γνωρίζω ουτε καν φατσικά όμως με στηρίξατε τοοοσο πολύ όταν σας είχα ανάγκη!!
Σας ευχαριστώ!
Παμε για άλλα τώρα!!!Ευχαριστα αυτή τη φορά!!!

31 σχόλια:

  1. κοριτσι...υπεροχα νεα...νασαι καλα ψυχη μου..να σκαιφτεσε ολο θετικα..ο Θεος μαζι σου..να και ενα καλο μεσα στη θολουρα μας..χαρηκα παρα πολυ..καλο σου βραδυ..πολλα χαρουμενα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πένυ μου, μπορεί να μη γνωριζόμαστε αλλά σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάνε όλα καλά και σε λίγο καιρό να κρατάς στην αγκαλιά σου το μωράκι σου!!!!Φιλάκια και καλό σου βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΕΡΟΧΑ ΝΕΑ ΠΕΝΥ ΜΟΥ.......ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΜΩΡΑΚΙ,,,,ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.....ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. με το καλό!!να σκέφτεσαι θετικά και όλα καλά θα πάνε!!!ξεκούραση και ηρεμία πλέον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο Πένυ!!!! Να έχεις μια υγιή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη απαλλαγμένη από φόβο και άγχη....όλα θα πάνε καλά...κάνε μόνο ευχάριστες σκέψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ να και ένα ευχάριστο τις δύσκολες μέρες που περνάμε. Μπράβο βρε Πένυ μου, με το καλό να το πάρεις στην αγκαλιά σου γερό και δυνατό.
    Πως σε νιώθω. Όταν είχες την παλίνδρομη -νομίζω στο είχα γράψει- τα περάσαμε κι εμείς με την αδερφή μου. Και τώρα είναι κι εκείνη πάλι έγκυος. Μου φαίνεται καλό σημάδι και γουρλίδικο.
    Ξεκούραση και θετικές σκέψεις από εδώ και μπρος και όλα θα πάνε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με το καλό, τί υπέροχα νέα!!! Ολα θα πανε καλά, να χαίρεσαι τους άντρες τις ζωής σου που τόσο σε φροντίζουν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πένυ μου!!!! Μπράβο σας κοριτσάρα μου!!! Τι ευτυχία είναι αυτή;;;; Με το καλό να έρθει το ζουζούνι και να σας καμαρώσουμε όλους μαζί!!!! Χαίρομαι πολύ για σένα!!! Για κάθε ζευγάρι που ταλαιπωρείται αλλά έρχεται η μαγική στιγμή και όλα πάνε καλά!!!! Καλό βράδυ γλυκούλα μου!!!! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πένυ μου συγχαρητήρια!!!! Μπράβο κοριτσάκι μου και εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να πάνε όλα καλά!!!! Πώπω πολλά γεννητούρια στην scrapoγειτονιά έχουμε φέτος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μπραβο!!! υπεροχα νεα!!! να εχεις μια καλη εγκυμοσυνη και να το ζησεις χωρις αγχος κ να σκεφτεσαι θετικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!! καλα κάνεις και είσαι στο συνεφάκι σου!! το χρώμα δεν έχει σημασία...γερό να είναι!!! με το καλο να το δεχτείτε το μωράκι σας!!!!!!
    εύχομαι ότι καλύτερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταπληκτικά νέα!!! Μπράβο με το καλό με ένα υγιές και τυχερό μωράκι. Πιστεύω οτι όλες μας σου στέλνουμε τη θετική μας σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπραβο Πενυ...με το καλο!!!και μην ανυσηχεις θα το δεις ολα θα πανε καλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πενυ με το καλό !Αυτό που έγραφες με τους εμετούς επειδή και εγω είχα τρομερό πρόβλημα και παρακαλόυσα τον γιατρο να μου δώσει κατι για να μπορεσω να είμαι καλύτερα μου έλεγε αυτό ακριβώς ...Να χαίρομαι γιατι το μωρό μου είναι καλα !!!!Και τωρα το διαβασα και εδω σε σενα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πένυ μου τι ευχάριστο ήταν αυτό!!!
    Μπεμπάκι keep swimming,όπως λέει και η μανούλα!!
    Όλα να πάνε όπως ακριβώς τα έχεις ονειρευτεί καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο κοριτσάκι μου!!! Ήμουν σίγουρη ότι θα τα πήγαινες μια χαρά την επόμενη φορά, όπως και εγώ!!! Και αυτό το "Μωρό μου" που είπες για το συντροφάκι σου...πολύ τρυφερό!!!! Να'σαστε καλά και οι δυό, να αγκαλιάσετε το νέο μέλος της οικογένειας όταν το "τσουρεκάκι" σου θα είναι έτοιμο!!!(Δε μοιάζουν τα μωράκια με τσουρεκάκια έτσι αφράτα που είναι;;;;) Μέχρι τότε να χαιδεύεις την κοιλίτσα σου, γιατί ως γνωστόν τα κορίτσια είμαστε χαδιάρες και να αγκαλιάζεις -και όχι να σηκώνεις- το γιόκα σου, το πρώτο σου λουλουδάκι, το καμαράκι σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβοοοο!!!! Με το καλό Πένυ μου!!! Πολλά φιλάκια και στα δυο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πένυ μου πόσο πολύ χαίρομαι για σας! Για σένα, για τον Κωνσταντή που θα αποκτήσει αδερφάκι και τόσο το θέλει ο γλυκός μου, για την οικογένειά σας! Τι όμροφα νέα που μοιράστηκες μαζί μας! Τι υπέροχο να γίνεις μανούλα ξανά. Ο Θεός να σε έχει καλά και να έχεις μια ομαλή και όμορφη εγκυμοσύνη! Με το καλό να κρατήσεις το μωράκι στην αγκαλιά σου!
    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πένυ μου, Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, όλα να πάνε καλά και είμαι σίγουρη για αυτό! Να προσέχεις και να φροντίζεις τον εαυτό σου. Χαίρομαι τόσο πολύ που είσαι αισιόδοξη. Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ♥♥♥♥♥♥ Πάντα χαρές στο σπιτι σας Πένυ μου! ♥♥♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όμορφα και χαρούμενα τα νέα σου. Να σου πω και γω με την σειρά μου, να κοιτάξεις να είσαι ήρεμη και να μην αγχώνεσαι και όλα θα πάνε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Με το καλό και επισήμως κοριτσάκι μου!!!!Άντε πολύ σύντομα θα σχεδιάζουμε μπουμπουδοβαφτίσεις!!!!Φιλάκια πολλά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τέλεια νέα!!! ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!!!!
    Έχω βιώσει την ίδια ιστορία με τη δική σου και όταν έμεινα έγκυος στην κορούλα μου, ήμουν για λίγο καιρό διχασμένη, μεταξύ τρελής και ασταμάτητης χαράς και μιας φοβίας και συστολής...
    Ένα πρωί αποφάσισα να μην ξαναφοβηθώ και να το απολαύσω ΜΟΝΟ (με προσοχή βέβαια και σεβασμό)!
    ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗ ΖΩΗ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΩΩΩΝΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι υπέροχα νέα!!!!!!!!!!καλή λευτεριά κορίτσι μου!!!
    τα δύσκολα τα πέρασα και γώ δυο φορές μάλιστα αλλα έλπιζα σε κατι καλύτερο και τα κατάφερα με την μικρή μου ζουζούνα!!!!
    Να ειστε ευτυχισμένοι και με το καλό να ερθει το νεο μωράκι στην αγκαλια σας!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπράβο μπράβο μπράβο!!!!! Συγχαρητήρια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συγκινηθηκα!
    Με το καλό να κρατησετε το μωρακι στην αγκαλια σας!:)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συγχαρητήρια!!! Εύχομαι ό,τι καλύτερο σε εσένα και το μωράκι σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ααααχ τι συγκινητικοοο... εχω περασει κι εγω μια παλλινδρομη στην 6η εβδομαδα και μπορω να σε καταλαβω..τωρα εχω μια μπουμπου 4,5 μηνων και ολα τα εχω πια ξεχασει..οσο για τους εμετους..να χαιρεσαι -ετσι μου ελεγαν κι εμενα και ειχαν δικιο- γιατι ολα πανε καλα.. καλη εγκυμοσυνη συ ευχομαι και ολα να πανε καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φιλενάδα μου γλυκειά θα σου ευχηθώ κι από εδώ με το καλό να κρατήσεις στην αγκαλιά σου ένα υγιές μωράκι! Πέρνα από το blogoσπιτάκι μου, για να παίξεις ένα παιχνίδι! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πενάκι μου με το καλόοοοοοοοοοοοοοοοο!!!! Είχα καιρό να χαζέψω στο internet και σήμερα που είχα χρόνο και είπα να θαυμάσω τις δημιουργίες σου είδα την δημοσίευσή σου!!!! Είμαι πολύ χαρούμενη για σένα!!! Εύχομαι απο καρδιάς καλό υπόλοιπο, ένα γερό μωρό και μία εύκολη γέννα!!!!! Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή